Jouw functie

De afgelopen decennia is er een sterke toename geweest in het aandeel van technologie bij de diagnose en behandeling van kanker. In ons team werken natuurkundigen, ingenieurs, technisch geneeskundigen en clinici samen aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken in de operatiekamer. In dit project wordt een nieuw medisch instrument ontwikkeld: een hyperspectrale laparoscoop. Veel oncologische operaties worden tegenwoordig laparoscopisch uitgevoerd, maar tijdens de operatie is het op de camerabeelden van de laparoscoop niet altijd goed te zien waar het tumorweefsel precies zit. Dit heeft als gevolg dat er te weinig tumorweefsel verwijderd wordt (wat o.a. kan leiden tot heroperaties) of juist te veel (wat kan leiden tot complicaties). Met een hyperspectrale laparoscoop gebruiken we een lichtbron en camera waarmee je veel meer kleuren dan zichtbaar met het oog kunt bekijken en analyseren. Wij verwachten dat je met zo’n hyperspecrale laparoscoop tijdens de operatie veel beter kunt zien waar tumorweefsel aanwezig is en waar het weefsel weer normaal is. Hiermee verwachten we het aantal heroperaties en complicaties te verminderen.

De laparoscoop zal speciaal voor dit project worden ontwikkeld in samenwerking met een van je collega’s. Jij zal de analysemethode ontwikkelen op basis van machine learning om te bepalen of het weefsel dat je met de camera ziet, tumorweefsel is of gezond weefsel. Dit doe je door veel metingen te doen aan weefsel dat verwijderd wordt bij een operatie en je zal je ontwikkelde methode testen in de klinische setting. Hiervoor zal je o.a. samenwerken met een postdoc die werkt aan de ontwikkeling van de laparoscoop zelf en een postdoc op het gebied van machine learning.

Als onderzoeksgroep binnen de divisie Chirurgische Oncologie van het Nederlands Kanker Instituut/Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis hebben we een sterke samenwerking met technische universiteiten, academische ziekenhuizen en medische industrie. Je wordt aangesteld op het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en je volgt het PhD programma van de Universiteit Twente.

Jouw profiel

Jij bent een teamspeler en hebt een sterke interesse voor onderzoek met een klinische impact en de implementatie van technologie in de medische praktijk. Je hebt een master biomedische technologie, technische geneeskunde of een vergelijkbare studie afgerond. Omdat je in een internationale omgeving werkt, moet je zowel Nederlands als Engels goed beheersen.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Je komt te werken in een dynamische omgeving op het snijvlak van zorg en technologie. Je wordt onderdeel van een internationaal onderzoeksteam en gaat samenwerken met onderzoekers uit verschillende disciplines. Bovendien krijg je toegang tot een breed palet aan cursussen via de Universiteit Twente. Je wordt aangesteld voor een periode van 4 jaar binnen onze OIO-schalen met een startsalaris van € 2.798 bruto per maand.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Prof. Dr. Theo Ruers, 020-5122538.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *